08/18/14 20:57
(http://pik.bg)

Позор! Туристи са принудени да се къпят с канчета в Несебърско село

Позор! Туристи са принудени да се къпят с канчета в Несебърско село

Жители на несебърското село Тънково от един месец нямат вода. Всеки ден работници, монтиращи новия водопровод на селото,  спират кранчето за неопределен период от време, а това кара хора да дебнат постоянно налягането, за да не изгорят ел. уредите им, съобщава Флагман.бг.

Положението е безобразно, посред лято, в тези температури да нямаме вода. Да се къпем с канчета, за да отидем на работа, не се издържа вече“, каза пред наш екип Пепа Николова.

До аномалиите с водата се стигнало след ремонтите, които започнали в селото, свързани с монтирането на нов водопровод и изграждане на канализация. От тогава до днес, всеки ден водата спира за няколко часа на ден, без предупреждение. Търпението на жителите се изчерпало, когато работниците започнали да прекъсват водоподаването и през уикенда, когато много хора почиват, ходят на плаж или стоят в домовете си.

Ако е авария да стиснем зъби, но то не е. Поне да ни предупреждават, за да знаем кога да си пълним кофи и легени, а не така неочаквано, все едно сме втора ръка хора“, бесни за хората от селото.

Те се оплакват още и от това, че всеки път щом водата се появи възрастните хора започват да поливат градините си, а това води до спад в налягането. Според Пепа Николва трябва да бъдат осигурени алтернативни водоизточници за селото.

Кметът на Тънково Христо Николов обаче счита, че проблем няма. „Никой не е стоял без вода. Някой, ако е спал сутринта и не е успял да се изкъпе.. не знам, но е нормално като копаем да се появяват аварии“, каза Христо Николов пред Флагман.бг.

Според него водопровода се нуждае от спешен ремонт, тъй като сегашния е изграден още през далечната 1959 година. Спиранията не са умишлени и няма как за тях да бъдат предупредени жителите на селото.

Ремонтните дейности са по европейски проект, чакаме подобно нещо от 11 години. Ако не направим нищо авариите ще стават все по-чести и все по-големи“, допълни още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване