08/19/14 14:08
(http://pik.bg)

600 млн. лева е борчът на БДЖ

600 млн. лева е борчът на БДЖ

600 милиона лева са задълженията на БДЖ към кредитори и банки. Това съобщи служебният министър на транспорта Николина Ангелкова в Димитровград вчера. "За да няма спекулаци още следващата седмица ще изнесем в табличен вид какви суми към кои конкретни кредитори се дължат", каза министърката.

Преговорите с тях щели да бъдат продължени активно. Конкретна мярка била да получим положителен отговор от ЕК и генерална дирекция "Конкуретноспособност" за държавна помощ за железницата.

Текат анализи на всички дружества в системата на транспорта, изготвя се план за действие по приоритетите", допълни Ангелкова. Нямало опосност за загубим европарите по ОП Траспорт. Напротив: трябвало да харчим по 100 милиона месечно до края на 2015-та година.

Тя инспектира вчера изпълнението на проекта за високоскоростната ж. п. линия Първомай - Свиленград на стойност 419 млн. лева и пришпори строителите да избързат с пускането на моста над релсовия път в Димитровград.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване