08/19/14 22:50
(http://pik.bg)

Варненци полудяха по калифорнийските червеи

Варненци полудяха по калифорнийските червеи

Увеличава се интересът от страна на варненци към отглеждането на калифорнийски червеи, охлюви и трюфели, съобщава "Фокус". По отношение на отглеждането на калифорнийските червеи, става ясно, че този вид култури обработват физиологично оборския тор и други органични отпадъци, като минерализацията е много по-бърза след тяхната обработка, a това което остане след обработката освен, че няма неприятния мирис на оборски тор, съдържа много минерални вещества, които са полезни за растенията. Това прави този вид тор изключително полезен за всички растения.

Освен към калифорнийски червеи висок остава интереса на варненци към отглеждането на охлюви. В момента в областта има няколко големи ферми, които развиват такава дейност, но се наблюдава интерес и от по-малки стопанства, които имат желание да отглеждат охлюви. Оказва се, че жителите на града се интересуват и от отглеждането на трюфели. Според специалисти, за развиването на такъв вид стопанство обаче е необходимо голямо капиталовложение. Причината е, че суровината, от която се произвежда трюфелът е изключително скъпа. За да се формират гъбите, първоначално е необходимо да се заразят лешникови или орехови гори със скъпоструващата гъба.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване