08/19/14 22:46
(http://pik.bg)

Експерт: Независимо кой е на власт, отговорите са, че няма пари за здравеопазване

Експерт: Независимо кой е на власт, отговорите са, че няма пари за здравеопазване

Необходими са ясни правила в системата на здравеопазването и прозрачна система на специализации, за да останат младите лекари да работят в България. Това каза за предаването "Това е България" на радио "Фокус" председателят по вътрешните въпроси на Асоциацията за развитие на медицинската общност д-р Деян Попов. По думите му за труда си младите лекари трябва да получават адекватно възнаграждение.

„Независимо кой е на власт, отговорите са, че няма пари“, добави още Попов. По думите му е необходимо средствата за възнаграждения на млади медици да бъдат удвоени, за да имат стимул лекарите да практикуват професията си в страната.

„За да се реши проблемът, са необходими консенсусни решения и дългосрочна стратегия“, категоричен е Попов. Според него важна роля има и гражданското общество.

Д-р Деян Попов каза още, че младите лекари трябва да бъдат приоритет на системата на здравеопазването, тъй като от заминаването им в чужбина, крайно потърпевши ще бъдат пациентите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване