08/19/14 10:59
(http://pik.bg)

Ето ги имената на новите съветници на Близнашки

Ето ги имената на новите съветници на Близнашки

Станаха известни имената на още няколко от съветниците на служебния премиер проф. Георги Близнашки. 

Потвърдено е, че в кабинета влизат медийният съветник Веселин Нинов, експертът по изборите Емилия Друмева, тенисистката Мануела Малеева и философът и богослов проф. Калин Янакиев. Той ще дава идеи на служебния премиер в областта на образованието и религията, пише "Труд".

От администрацията на Министерския съвет се надяват до края на седмицата екипът от съветници да бъде сформиран и назначен.

Според нормативната уредба съветниците на премиера може да бъдат назначавани на трудови договори, може да получават и граждански договори.

Възможно е да им се плащат и хонорари за конкретно свършена работа, поясниха експерти от МС. Размерът на тяхното възнаграждение трудно излиза на показ, тъй като администрацията на МС често отказва конкретика с мотив, че това са "лични данни".

10 съветници са били официално назначени в политическия кабинет на Бойко Борисов, когато беше премиер. Служебният премиер Марин Райков е имал само шестима.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване