08/19/14 17:18
(http://pik.bg)

Студенти от цяла България ще работят като репортери по европрограма

Студенти от цяла България ще работят като репортери по европрограма

Започнаха практиките на две студентки от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и още трима представители от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий” в Младежки център за развитие – Взаимопомощ, като „Обучаваща организация” по проект ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Това каза Красимир Цанев, експерт „Програми и проекти” в МЦР „Взаимопомощ”, съобщи "Фокус". Трима от студентите учат политология , един класически и нови филологии и един славянски филологии.

В рамките на проекта на МЦР „ Взаимопомощ” те ще придобият умения в реална работна среда по направление „Репортер” в младежкия бюлетин Доброволците”, за 240 астрономически часа в изпълнение на задачи, възложени от организацията - работодател, при специално изготвена програма. До средата на септември 2014 година те ще събират, проверяват, подбират, обработват и разпространяват информация. Ще интервюират интересни личности или отразяват наболели въпроси в местен мащаб.

„След изследване на броевете на бюлетина на младежката организация до сега стипендиантите отбелязаха нуждата от повече анкети и коментарни материали, върху които работят в момента. Подготвят и редица интервюта, като първото, което ще излезе наскоро е с Лилия Димитрова – творец, писател, вдъхновител, почетен гражданин на град Казанлък”, поясни Цанев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване