08/20/14 14:25
(http://pik.bg)

Хванаха врачани да източват банкови карти в Грузия (снимки)

Хванаха врачани да източват банкови карти в Грузия (снимки)

Банда от трима врачани е арестувана в Грузия заради източване на банкови карти, съобщи tribali.info.

Христо Христов (роден през 1976 г.) , Илиан Груев (1990 г.) и Вероника Владимирова (1981 г.) поставили скимиращи устройства на банкомати на 5 различни банки в Батуми, за да се сдобият по незаконен начин с данните от карти на клиенти на финансовите институции.

Илиян - Джон Ленън и Вероника-Рони са брат и сестра, а Христо е приятелят на Вероника. Арестът е станал в началото на август, уточняват от грузинското вътрешно министерство.


С получените по този криминален начин данни те присвоили 1100 грузински лари (638 щатски долара) от сметките на няколко граждани.


В хода на разследването били открити прикрепени към екраните на банкоматите аудио-видео устройства за следене и устройства за четене на информация на входовете за карти. Тези устройства са иззети като доказателствен материал.
Задържаните направили пълни самопризнания за извършеното от тях престъпление. Започнало е следствие за групова кражба по предварителен сговор между тримата врачани, нанесъл значителни щети. Освен това те са обвинени за неправомерно използване на компютърни данни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване