08/23/14 06:28
(http://www.klassa.bg/)

Ана Маняни и Ингрид Бергман воюват за сърцето на Роселини

 
 
РАЗВРЪЗКАТА
В края на краищата победител в чисто творческата надпревара е Ана Маняни – филмът й „Вулкан” е завършен и показан пред публика преди „Стромболи, земя на господ Бог”. В любовта обаче побеждава Ингрид, която в края на годината се омъжва за Роберто Роселини, през следващата 1950 г. му ражда син Роберто-джуниър, а две години по-късно близначките Изота и Изабела Роселини. Разделят се осем години по-късно, като приятелите на режисьора твърдят, че той е бил верен като никога на шведската си съпруга. Тя се завръща в Щатите, където печели още два „Оскар”-а и отглежда децата си. Роберто пък си остава в Рим.

 

Разказват, че когато през 1973 г. Ана Маняни е на смъртното си легло, повалена от безмилостен тумор, някогашният й спътник в живота отива при нея, за да се простят. Приятели го съветват да не го прави, тъй като не могат да си представят избухналия почти четвърт век по-рано вулкан да върне назад гневната си лавата и да даде прошка. Роберто Роселини обаче я получава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване