08/24/14 07:37
(http://www.klassa.bg/)

В Русия забраняват US бърбъна

 Американските символи в Русия продължават да търпят поражения. След като контролните органи затвориха 4 ресторанта на „Макдоналдс” в Москва и започнаха масови проверки на веригата, се заеха и с щатския бърбън. От повечето магазини в Свредловска област

 

вчера изчезнаха напитките

 

с известните марки „Джак Даниълс” и „Джим Бийм”, информира сайтът Сноб.ру.

 

Това се случва 20 дни след като в страната беше забранена продажбата на друга американска марка уиски - „Кентъки Джентълмен”.

 

Газета.ру информира, че при проверка на Роспотребнадзор в „Джак Даниълс” е било открито средство за лечение на краста и било установено, че маркировката на „Джим Бийм” „не отговаря на изискванията на руското законодателство”. Недопустимият примес в първия бърбън

 

се нарича бензолбезонат

 

който е признат за най-ефикасното средство за борба с кожното заболяване, пише още Газета.ру. В състава на алкохола обаче то предизвиквало алергични реакции и функционални изменения в централната и нервна система, категорични са експертите.

 

От Роспотребназдор уточняват, че претенциите им са насочени не само към определена пратка от „Джак Даниълс”, а към производителя на напитката като цяло. Дали обаче това означава, че американското уиски скоро ще изчезне от рафтовете в цялата страна, не става ясно. От съобщението на санитарните органи става ясно само, че „ситуацията с бърбъна се намира под контрола на Роспотребнадзор”.

 

От официалния представител на търговската марка в Русия “Браун-Форман Рус” заявиха, че ще проведат независима експертиза на качеството на алкохола си. Пресата посочва, че САЩ е вторият по обем доставчик на уиски в Русия след Великобритания.



100 милиона любители на чашката
На американския алкохол се падат едва 7,6% от общия внос на уиски в Русия. По данни на агенцията ЦИФРРА този вид алкохол употребяват около 20 млн. от всички 100 млн. руснаци любители на чашката.

 

Междувременно стана ясно, че 84% от братушките подкрепят продоволствените санкции, наложени от Русия на ЕС и САЩ. Това показват данни на ВЦИОМ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване