08/24/14 07:25
(http://www.klassa.bg/)

Само 150 къщи в Мизия стават за живеене

 От близо 700 къщи в град Мизия само около 150 до 200 ще са годните за живеене според статистическите резултати, но не мога да се ангажирам напълно с тези данни. Това каза за „Фокус" Виолин Крушовенски, кмет на град Мизия.

 

„Продължава огледът на къщите в Мизия, кои са годни за живеене. Трудно е да се огледат всички неща. Има паднали постройки, обозначени със знак червено, също така има такива, които на пръв поглед са здрави, но също са

 

обозначени с червен код

 

което значи, че не са годни за живеене. Къщите, обозначени с жълт код, са с повишена опасност, а със зелен код са годни за живеене", обясни Крушовенски.

 

„Най-малко са сградите, които са маркирани със зелен код. От близо 700 къщи в град Мизия около 150 до 200 ще са годните за живеене според статистическите резултати, но статистиката се променя постоянно. До сряда ще знаем точната бройка на къщите, които трябва да бъдат съборени и укрепени", допълни той.

 

„Описването на щетите започна преди няколко дни. Имаме представители от община Перник, Мездра, Плевен и др. Очакваме да дойдат още оценители. В момента

 

работят около 8 оценители

 

като за всички имоти в Мизия са малко", каза още кметът на Мизия. Виолин Крушовенски добави, че в петък в Мизия е пристигнал автобус с доброволци от София.

 

„Така общо с нашите доброволци са 40. Те са позиционирани в детската градина в новото село, там, където сме определили да бъде базовият лагер на доброволците”, допълни кметът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване