08/25/14 04:36
(http://www.klassa.bg/)

BASF инвестира €10 млрд. в Азия

 Въпреки по-бавния ръст в Китай германският химически концерн BASF залага на региона Азия. „Ние сме добре позиционирани и възнамеряваме с наши партньори да вложим 10 млрд. евро в региона до 2020 г.”, казва мениджърът за Азия в концерна Мартин Брудермюлер в интервю за германското икономическо списание Wirtschaftswoche. При това трябва да бъдат развивани преди всичко изследванията и производствените капацитети, поясни директорът на BASF.

 

„В дългосрочен план възнамеряваме 50% от научната ни дейност да се извършват в Европа, а по 25 на сто – в Северна Америка и Азия”, казва Брудермюлер. Същевременно той изключва възможността за пълно изтегляне на направлението за развойна дейност от Европа.

 

Концернът е леко изостанал от целта си до 2020 г. 75% от продаваните в Азия/Тихия океан продукти да бъдат и произвеждани там. Това се дължало на факта, че предвид някои нови международни стандарти за финансово отчитане не може да идентифицират приходите за някои съвместни предприятия. „Сега съотношението е около 60 процента”, казва той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване