08/25/14 04:50
(http://www.klassa.bg/)

Богаташи бягат от Швейцария в Монако

 Монако - данъчното убежище на Френската Ривиера, преживява истински бум в сектора на луксозните имоти. Строителните компании се подготвят за наплив от милиардери, които искат да избегнат високите данъци и да не изгубят банковата тайна, пише Bloomberg, цитирана от Investor.bg.

 

В миниатюрното княжество се заселват все повече тузари от Швейцария. По-високите данъци върху собствеността във Великобритания и опитите на САЩ да извадят „на светло“ скрити активи допълнително засилват интереса към Монако. Един от всеки трима от 38-те хиляди жители на държавата е милионер, като броят им се увеличава.

 

От Savills прогнозират, че цените на жилищата в района ще продължат да се увеличават. Така ще се заличат окончателно загубите на пазара на имоти заради финансовата криза. Groupe Marzocco SAM строи небостъргач на брега на Средиземно море - The Tour Odeon, където се намира и най-скъпият луксозен панорамен мезонет в Монако с площ от 3300 кв. м, с гледка към морето и открит басейн. Очаква се имотът да се продаде за над 300 млн. евро, което би го направило и най-скъпия пентхаус в света според консултантската компания Knight Frank.

 

Монако е и най-скъпият пазар на жилища в света, като изпреварва Хонконг. По оценки на Knight Frank с 1 млн. долара в Монако могат да се купят 15 кв. м.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване