08/25/14 05:10
(http://www.klassa.bg/)

Германия шпионира и Албания

 Германските тайни служби шпионират от години Албания, за да са информирани за “организираната престъпност в тази балканска страна”, твърди списание “Шпигел”.

 

В новия си брой германското списание посочва, че Албания е в списъка на “ключовите страни”, които са били шпионирани от германската разузнавателна служба БНД.

 

Преди седмица “Шпигел” разкри, че БНД е подслушвала поне един телефонен разговор на американския държавен секретар Джон Кери и че е шпионирала също и Турция, друг съюзник в НАТО.

 

В понеделник турските власти привикаха германския посланик в Анкара, за да изразят пред него “тревогата” и “недоволството” си, като осъдиха подобни практики.

 

“Шпигел” твърди, че черпи сведенията си от документи, предоставени на ЦРУ от агент на германската разузнавателна служба. В резултат на разкритията през юли бе екстрадиран резидентът на ЦРУ в Германия, което предизвика охлаждане на отношенията между двете съюзнически страни.

 

Разкритията от миналата година, че е бил подслушван мобилният телефон на германската канцлерка Ангела Меркел от американските тайни служби, вече навреди на традиционно силните връзки между Берлин и Вашингтон.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване