08/25/14 04:56
(http://www.klassa.bg/)

На мода са обзаведените апартаменти

 Продажбата на обзаведени апартаменти с нова бяла и черна техника, както и мебели в отлично състояние, са една от последните моди в сделките с недвижими имоти в Пловдив. Тези жилища вървят малко по-скъпо от останалите, но удобството за клиентите

 

само да се събуят и да живеят в тях

 

е несравнимо, признават брокери.

 

„Цената зависи от местоположението на жилището. Ако е на комуникативно място, близо до централна градска част, с намиращи се наблизо детски градини, училища, автобусни спирки, болници или например парк, е по-висока”, твърдят от агенциите за недвижими имоти. От там признават, че в последните месеци наистина се отчита леко увеличение на офертите за продажба на обзаведени жилища. Най-честата причина е спешното заминаване на собствениците за чужбина. Една от атрактивните оферти на агенция е обзаведен мезонет в нова кооперация в „Кършияка” на цена от 47 000 евро. В същото време чисто нов тристаен в „Тракия” с луксозно довършване, но необзаведен, се продава срещу 52 000 евро. Двустаен обзаведен монолит с комуникативно местоположение в „Северен” се оферира срещу 38 000 евро, но продавачите му твърдят, че срещу доплащане в цената жилището може да бъде купено и обзаведено. Тристаен апартамент с луксозно обзавеждане в суперцентъра на Пловдив се продава срещу близо 80 000 евро, а сред екстрите му е, че е в новопостроена сграда.

 

Според пловдивски брокери най-търсени за покупка на жилища са районите

 

с добре уреден транспорт

 

По думите им търсенето на обзаведени и готови за живеене жилища под тепетата ще продължава да расте, защото хората вече нямат много време да обикалят да търсят майстори за плочки в банята или да избират мебели по магазините. Единствено в най-високия сегмент евентуално ще продължават да се предпочитат жилища на шпакловка и замазка. При тях обаче купувачът може да се договори със строителя да направи довършителните работи по специален индивидуален проект. Другият вариант е клиентът сам да си наеме фирма за довършване на имота.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване