08/25/14 14:59
(http://pik.bg)

Предлагат старчески дом на пострадала от потопа

Предлагат старчески дом на пострадала от потопа

Възрастна жена, чиято къща е срутена от наводнението в Бяла Слатина, е получила предложение от местната власт да бъде настанена в старчески дом, пише Трибали.


Според Лора Кръстева - дъщеря на пострадалата Донка, общинските власти искат да се отърват от майка й, като я пратят в старчески дом.
В "Добро утро, България!" по TV7 възрастната жена разказа как е била спасена от двама пожарникари и един друг човек. "Не, не отивам там. Имала съм дом, отново искам да имам дом", разказа Донка.
"Имам депозирана молба до общината. Поисках, ако е възможно, да се почистят тези руини. Втората ми молба беше да се намери подслон, макар и временен, докато се намерят добри хора да помогнат на майка ми", обясни Лора Кръстева. По думите й работниците, които е наела, са взели покъщнината.
Кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков каза, че хората няма как да се чувстват изоставени след бедствието.
"След наводнението 22 души бяха настанени в болницата. Има още като леля Донка, които стоят там. Предложих й дома в село Попица, където условията са по-добри дори от къщата й преди наводнението. Предложих й и във фургонното селище от три фургона. Но някои отказаха, защото им е далеч", обясни Цветков.
По думите му средствата, с които разполага общината по бедствия и аварии, са над 10 хил. лв. от дарения и 25 хил. лв. отпуснати от общинския съвет. "Пострадали са доста жители на Бяла Слатина и смятам да сформирам комисия, която да следи за прозрачното отпускане на средствата, когато се съберат достатъчно", добави кметът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване