08/25/14 04:46
(http://www.klassa.bg/)

Решенията за енергетика ни трябва да се вземат в София

 Решенията за развитието на българската енергетика трябва да се вземат в София, не в друга европейска столица или на друг континент. Това е препоръчал еврокомисарят Гюнтер Йотингер по време на срещата си с вицепремиера по икономическите въпроси Екатерина Захариева и икономическия министър Васил Щонов.

 

По време на разговорите е бил обсъден и проектът „Южен поток”, обясни още пред БНР Екатерина Захариева. Тя посочи, че Йотингер е гарантирал, че ЕК не е против проекта, но той трябва да бъде изпълнен съобразно европейските правила. Заради съмнения в тази насока и Брюксел е поискал спиране на работата по проекта. Със заповеди на енергийния министър Васил Щонов това най-накрая е факт, каза Захариева.

 

Захариева припомни, че исканията на Европейската комисия със започването на наказателна процедура по проекта всъщност са били само да не бъдат провеждани нови търгове, сключвани нови договори и да не започва физическото строителство на газопровода. Останали действия по проекта не са забранени, посочи още тя. Според нея до есента ще стане ясно какви са изводите от проверката на Брюксел, а нов търг, ако се налага, ще проведе новото правителство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване