08/25/14 05:45
(http://www.klassa.bg/)

Спонсорите на джихадизма осъзнаха, че са създали чудовище

 Спонсорите на джихадистката идеология- сунитите-уахабити от Саудитска Арабия и Катар започват да осъзнават, че са създали чудовище и че парите им не могат да купят лоялност, коментира британското издание The Independent
Преди време всичко изглеждаше като една добра идея. Благодарение на бързината и непосредствеността на телевизията, ние виждахме как невинни цивилни граждани в Сирия стават жертва на газови атаки, а вината беше хвърляна върху тяхното собствено правителство. Въпреки че червена линия беше пресечена с тази употреба на химически оръжия, международната общност взе решение да не предприема въздушни удари срещу режима на Башар Асад. Вместо това ние окуражихме двете богати петролни държави Катар и Саудитска Арабия да продължат да въоръжават бунтовническите групи, за да свалят от власт безмилостния диктатор в Дамаск. Сега, благодарение на тези оръжия, една от тези групи се превърна в чудовището на Франкенщайн. Става дума за така наречената „Ислямска държава”, чийто брутални бойци преминаха през Сирия и Ирак. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване