08/25/14 05:22
(http://www.klassa.bg/)

Умна клавиатура разчита настроението

 Програмисти от Ислямския технологичен университет в Дака са разработили "умна" клавиатура, която разчита нашите настроения.

Благодарение на софтуер, който анализира силата на печатането на текста върху клавиатурата и неговото съдържание, ще бъде възможно разкриването на емоционалното състояние на потребителя, съобщава американският сайт Синет. 

При разработката на Назмул Нахин и неговия екип за пръв път се комбинират и двата метода в една и съща компютърна програма. Тя отгатва настроенията с точност до 87%.

За задействането на софтуера не е необходим никакъв допълнителен хардуер или специализирани приспособления.

Екипът на Назмул Нахин накарал доброволци да наберат на клавиатурата типов и свободен текст и да оценят емоционалното си състояние.

След това учените анализирали силата на ударите на клавишите, асоциирани със седем емоционални състояния - радост, страх, гняв, тъга, отвращение, срам и вина. 

Екипът отчел силата и бързината на писане, както и честотата на използването на клавиша бекспейс, за да изготви точен емоционален профил на участниците в тестовете.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване