08/26/14 05:44
(http://www.klassa.bg/)

Кличко отлага мача с Пулев

 Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Владимир Кличко отлага мача с претендента на IBF Кубрат Пулев на 6 септември в Хамбург, обяви „Билд”. Причината е контузия на украинеца,

 

получена по време на подготвителния лагер

 

в Австрия. Там носителят на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO прави 15 спаринга с различни партньори и по 12 рунда. Според „Билд” става дума за разкъсани мускулни влакна на бедрото именно по време на един от тези спаринги. Изданието съобщава, че мачът може да се играе след 2 месеца – в края на октомври.

 

За тогава е пренасрочена и сватбата на Кличко с Хейдън Пенетиър, която трябваше да е 24 август – Деня на независимостта на Украйна. Немските медии го обясняват също с травмата.

 

Отлагането на боя, потвърдено и промоутърската компания „Зауерланд”, е  сериозен удар върху Пулев, който е в крайната фаза на подготовката си. Нейната цел е да бъде във върхова форма на 6 септември. Ако не се бие тогава, е възможно да излезе от кондиция и да стане лесна мишена на украинеца.

 

Първите коментари във форумите бяха, че не става дума за никаква контузия, а Кличко просто не е във форма и затова иска да спечели време. Той искаше да отлага и мача си с Поветкин по тази причина, но сега,

 

ако го пожелае,

 

ще е голям резил

 

Затова е измислил травмата. Той вече намекна за болки в ръката и „обърната китка”, но това прозвуча несериозно. Като друг вариант се спряга възможността да не може да изчисти допинг – тема, за която Кобрата го заяжда непрекъснато, а Владимир упорито отказва да дава проби. Не е изключено и да е поредният финт от психовойната, която се води преди такива мачове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване