08/27/14 04:51
(http://www.klassa.bg/)

Бъфет ще даде 25% от парите в сделка на Burger King

 Американският инвеститор Уорън Бъфет ще участва във финансирането на придобиването на канадския търговец на кафе и понички Tim Hortons от веригата ресторанти за бързо хранене Burger King, пише Wall Street Journal, цитиран от investor.bg.

 

Според запознати с въпроса лица Бъфет ще инвестира в сделката чрез своята корпорация Berkshire Hathaway под формата на преференциални акции, като се очаква да предостави 25% от средствата за сделката. Придобиването е оценявано на около 10 млрд. долара или повече, като може да бъде обявено в следващите няколко дни, споделят източниците. Според анализаторите причината за сделката се крие отчасти в привлекателното данъчно законодателство на Канада. Така групата може да намали чувствително данъчната си тежест чрез т. нар. "инверсия" - метод, при който американски компании придобиват чуждестранни фирми в страни с ниски данъци, така че да преместят там своето корпоративно седалище и така да намалят своите данъци.

 

В момента Белият дом посвещава доста усилия в борбата срещу тази практика, което може да обезкуражи редица корпорации да осъществят възможни инверсии. Финансовото министерство на САЩ вече е изготвило някои планове, с които следва да бъдат премахнати някои стимули за такива сделки. Обама и финансовият министър Джак Лю неколкократно са изразявали неодобрението си към компании, които прибягват до тази мярка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване