08/27/14 05:27
(http://www.klassa.bg/)

Ексминистри на Орешарски в гражданската квота на БСП

 Бивши министри от кабинета на Пламен Орешарски попълват  гражданската квота в кандидатдепутатските листи на БСП. Това стана ясно вчера след заседание на соцпленума на „Позитано” 20. Ексминистърът на образованието Анелия

 

КЛИСАРОВА СЕ НАРЕДИ НА ВТОРО МЯСТО ВЪВ ВАРНА

 

веднага след бившия си колега от кабинета Ангел Найденов. Нейното място в 43-тото НС е гарантирано, освен при голяма мобилизация на преференциален вот. От „Позитано” 20 гласят бившия шеф на здравното ведомство Таня Андреева за водач на Габрово. Йордан Стойков, който трябваше да застане начело на листата там, катастрофира тежко и все още се възстановява. Андреева по всяка вероятност ще се сдобие с избираемо място, дори в крайна сметка да не поведе предизборната битка в града на хумора и сатирата. Възможно е обиденият Кирил Добрев, който се отказа от второто си място в София-област, все пак да поведе Габрово и тогава Андреева ще отиде трета във Велико Търново или в някой от столичните райони. На трето място в Русе пък застана легендарният шампион по стрелба Таню Киряков, също от гражданската квота.

 

На вчерашното си заседание Националният съвет на Столетницата трябваше да утвърди окончателно списъците с кандидат-депутатите си. Това обаче не стана и червеното ръководство ще заседава отново в събота, когато ще реши окончателно за позициите в листите в 23, 24 и 25 МИР в София, както и за Хасково. Причината за поредното отлагане са брожения в партията.

 

Социалистите не могат да се разберат кои места да бъдат дадени на коалиционните партньори от „БСП-Лява България”. Проблеми възникват и около гражданската квота в столицата. Вчера окончателно за водач на листата в Благоевград бе утвърден Кристиан Вигенин. Въпреки това напрежението около листата не стихна заради третото място на Спас Панчев от земеделците. Местните социалисти се възмутиха, че на практика в тази листа почти няма техни представители. Раздори имаше и около третото място във Варна, където е поставен бившият член на Изпълнителното бюро Борислав Гуцанов. Ексорганизационният секретар Красимир Янков, който е четвърти, се е опитал да го измести, но неуспешно.

 

Кандидат-депутатите от левицата ще трябва да подписват декларации, че имат висок морал и нямат срамни петна в биографията си, стана ясно след пленума. „В една компроматна война много често се

 

ВАДЯТ ОТ МИНАЛОТО СКЕЛЕТИ ОТ ГАРДЕРОБА

 

които се представят пред публиката. Затова искаме този въпрос да бъде решен”, обясни нововъведението лидерът на БСП Михаил Миков. Той допълни още, че ще се търси отговорност от областните председатели за провеждането на кампанията. На европейските избори левицата отдаде слабия си резултат на недостатъчна ангажираност по места.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване