08/27/14 10:27
(http://pik.bg)

Калфин: Когато военното министерство използва думата "война", това застрашава националната сигурност

Калфин: Когато военното министерство използва думата "война", това застрашава националната сигурност

Абсолютно недопустимо е Министерството на отбраната в официален документ да говори за това, че България е в явна информационна война, с която и да е било страна, независимо дали е Русия или някоя друга. Това коментира бившият външен министър и представител на АБВ Ивайло Калфин, съобщи "Фокус". Той бе категоричен, че когато думата „война“ се използва от Министерството на отбраната - това застрашава националната сигурност на България.

АБВ остро протестира срещу работата на Министерство на отбраната по документа „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана”. В първоначалния вариант на този документ се обявяваше, че страната ни е в информационна война с Русия. Ивайло Калфин допълни, че след скандала, този текст е бил заличен. „Този текст очевидно беше заличен, но остава един друг текст, който също е неприемлив, в който се говори, че в Украйна има хибридна война, министъра обяснява какво е хибридна война, а след това казва, че тя създава военни и политически рискове за България“, отбеляза Калфин. Той бе категоричен, че в България няма такива рискове. „Това войнолюбиво настроение в Министерството на отбраната може да ни вкара в изключително опасна ситуация. Абсолютно неадекватно е това, което министър Шаламанов прави в стратегически документи“, категоричен бе Калфин.

Ивайло Калфин заяви, че проблемът не е толкова каква би била реакцията на Русия, а защо български министър на отбраната говори, че България е във война и за страната ни имало пряка военна заплаха от събитията в Източна Украйна. Бившият външен министър бе категоричен, че такива твърдения са много опасни за националната сигурност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване