08/27/14 04:43
(http://www.klassa.bg/)

Състезател без компромиси

 Японската марка Nissan представи изцяло обновения суперспортен модел 370Z Nismo, който е всеобхватно преработен, за да предложи по-остро и по-вълнуващо изживяване за водачите. Автомобилът обединява редица дизайнерски и инженерни подобрения, превръщайки се в най-спортния 370Z до днес. Новият 370Z Nismo върви по пътя на флагмана GT-R Nismo и събира в себе си есенцията на динамичното шофиране, поставяйки водача в сърцето на действията. Суперспортният модел Nissan 370Z Nismo черпи вдъхновение от 30-годишния дух и инженерен опит на подразделението за състезателни автомобили Nismo.

 

Спортният Nissan 370Z Nismo винаги е привличал погледите след себе си, но сега става още по-привлекателен със своя по-дързък и по-мощен нов вид. Новата броня е напълно променена и вече е с по-големи отвори за въздух, допълнителни въздухозаборници пред калниците и нови LED дневни светлини. Сред новостите са черни декоративни рамки на фаровете, специална червена лайсна Nismo в основата на бронята, променени странични лайсни и огледала, и специално лого Nismo на няколко места. Ревизираният 370Z Nismo е и с нови 19-цолови състезателни лети джанти в черен и сив цвят. Моделът е с нова задна броня и нов дизайн на спойлера. Новата версия на 370Z Nismo разчита на нов аеродинамичен пакет с по-малък заден спойлер, който заедно с новата предна броня създава значително по-голяма притискаща сила при шофиране с висока скорост. Притискащата сила сега е по-равномерно разпределена върху предната и задната оси, осигурявайки по този начин по-балансирано усещане на пътя. Изчисленията на Nissan потвърждават, че новият аеродинамичен пакет на 370Z Nismo му осигурява по-голяма притискаща сила спрямо всеки от конкурентите му в сегмента.

 

В интериора дизайнерите са обзавели Nissan 370Z Nismo с нови седалки Recaro, предлагащи значително по-добра опора и комфорт. Новите седалки са базирани на всепризнатите Recaro Sportster, проектирани са специално за 370Z Nismo и предлагат множество детайлни промени, за да осигурят максимална опора за водачите и перфектната позиция зад волана. Инженерите от Nissan са подобрили здравината на седалката, като в същото време са намалили и нейното тегло чрез възприемането на нова черупкообразна основа на конструкцията, предпочетена пред традиционната тръбна рамка. За да пасват на облицовката на волана, седалките са тапицирани в черна кожа и червена кожа алкантара.

 

Новият Nissan 370Z Nismo се задвижва от 3,7-литров 6-цилиндров бензинов двигател с мощност 344 к.с., които предлагат сурово и незабравимо динамично представяне. Благодарение на високия въртящ момент при ниските обороти и широкия оборотен диапазон новият 370Z Nismo спринтира от 0 до 100 км/ч само за 5,2 секунди. Моторът се комбинира само с 6-степенна механична скоростна кутия. Всяко ускорение е съпроводено с гърлен спортен звук, излизащ от двойната ауспухова система.

 

Новото купе Nissan 370Z Nismo разчита на редица подобрения в окачването, въведени като част от актуализациите за 2015 моделна година, които са подобрили возията и са допринесли за намаляването на шума в купето. Твърдостта на задните пружини и амортисьорите е променена, за да се подобри комфортът. Модифицираните постелки в интериора и вътрешните облицовки на колесните арки допълнително намаляват шума от търкалянето на гумите по асфалта. Всички тези подобрения позволяват на водача да се наслаждава на динамичните качества на Nissan 370Z Nismo без никакви компромиси.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване