08/28/14 06:25
(http://www.klassa.bg/)

Кои аромати спомагат за намаляване на апетита

 Оказва се, че ключът към свалянето на излишни килограми може да е точно под носа ни. Според ароматерапевти вдишването на етерични масла може да потисне апетита и да ускори свалянето на излишните килограми.

Етеричните масла имат огромно влияние във всекидневието. Те могат да подобрят настроението, да помогнат да се отпуснете или точно обратното – да обострят концентрацията.

Според последните проучвания ароматерапията може да е от помощ и при отслабването.

Разбира се, здравословното хранене и физическите упражнения са от решаващо значение за всяка програма за загуба на тегло, но според специалисти терапията с аромати може да бъде помощно средство в борбата с килограмите.

Сред предпочитаните аромати, които спомагат за намаляване на апетита са екстрактът от грейпфрут и миризми на свежи цитруси, сандалово дърво, джинджифил и ванилия.

Източник: ThinkStock/Guliver

Това не е първото изследване, според което ароматите вталяват.

През 2013 г. беше открито, че ароматът на зехтин води до отслабване.

Изследванията са направени от учени от университетите в Мюнхен и Виена, според които хората консумират по-малко калории, след като усетят определени миризми. Обратното също е валидно.

Отдавна е установено, че миризмите могат да засилят апетита към храната.

Европейските учени ще продължат изследванията в областта, за да открият специфичната връзка между уханията и нивата на ситост.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване