08/28/14 05:43
(http://www.klassa.bg/)

Московски бизнесмени рекламират наши курорти

 Руският бизнес ще рекламира в страната си курорта Албена и ваканционен комплекс „Камчия”. Това обяви на пресконференция президентът на Асоциацията на търговско-промишлените палати в Централния федерален окръг на Руската федерация Юрий Михайлович Агафонов.

 

На бизнес посещение в курорта пристигна делегация от президентите на търговско-промишлените палати от 7 окръга на Руската федерация. „Тук сме, за да се срещнем с българския бизнес, и заедно да правим пари и да създаваме нови работни места в туризма. От разговора ни с вашия зам.-министър Бранимир Ботев разбрахме, че приходите от туризма в националния ви бюджет са 12-13 на сто, ние искаме да ги направим 19 процента”, подчерта Юрий Агафонов.

 

Стокообменът между България и Русия за миналата година е бил в размер на 7,340 млрд. долара, припомни председателят на Българо-руската търговско промишлена палата Жельо Добрев. Износът за Русия от нашата страна възлиза на 740 млн. долара, а вносът – на 6,500 млрд. долара. 57,5% от българския износ за Русия е бил в сферата на промишлеността, като най-голям дял имат медикаментите – 30 на сто. Следват 6% ­ части за автомобили, останалите стоки са вино, хладилници на немска марка, конструирани в нашата страна, резервни части за мото­ и електрокари, козметика, череши, праскови, кайсии, ягоди, капия, десертно грозде и сирене.

 

По последна информация броят на руските туристи, които посещават нашата страна тази година, е с 5% до 10% по-малък в сравнение с 2013 година. Като реална причина за това Жельо Добрев счита факта, че много голям брой руски граждани вече имат имоти в България и притежават шенгенски визи. 700 000 са имотите, закупени от руски граждани в България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване