09/03/14 11:38
(http://pik.bg)

Бургазлии укрили данъци в размер на 4,4 млн. лв.

Бургазлии укрили данъци в размер на 4,4 млн. лв.

Националната агенция за приходите в Бургас е ревизирала доходите на 79 души в периода от януари до юни. Оказало се е, че не са декларирани 4,4 милиона лева данъци и осигуровки, съобщиха от агенцията. На всички длъжници са издадени ревизионни актове.

Ако сумите не бъдат платени в доброволния двуседмичен срок, те ще бъдат събирани принудително, допълват от НАП Бургас. Над 80 на сто от всички ревизии на физически лица се извършват, за да се установи съответствието между имущество и доходи. Най-често срещани са случаите, когато имуществото /имоти, автомобили, лични вещи/, които един човек притежава, са на много по-висока стойност, отколкото официално обявените му доходи.

В този случай ревизорите оценяват стойността на имуществото, съпоставят я с приходите и върху разликата налагат дължимия данък с лихвите за последните пет години. Общият размер на установените от НАП-Бургас задължения за данък върху доходите на физическите лица за шестте месеца на 2014 г. е 1,6 милиона лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване