09/04/14 09:17
(http://pik.bg)

Български военни ще участват в учения в Украйна

Български военни ще участват в учения в Украйна

1300 военни от 15 страни, сред които и България, ще участват в ученията "Бърз тризъбец 14" в западната част на Украйна от 13 до 26 септември.

В ученията ще се включат още военни от Украйна, Азербайджан, Канада, Грузия, Германия, Румъния, Великобритания, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Испания и САЩ, а също представители на НАТО, посочва ИТАР-ТАСС, като се позова на говорителя на европейското командване на въоръжените сили на САЩ Грегъри Хикс. Ученията ще бъдат в Яворов, на около 60 километра от Лвов, уточни говорител на Пентагона. 200 американски парашутисти ще включат в международните учения в западната част на Украйна, съобщи Пентагонът, цитиран от БТА.

Това са парашутисти от 173-а въздушно-десантна американска бригада, базирана в Италия, поясни полковник Стивън Уорън, говорител на Пентагона. Американските сили ще участват и в друго учение идната седмица в Черно море заедно с украински военни, посочи полковник Уорън.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване