09/04/14 12:56
(http://pik.bg)

Гуцанов: Надявам се Варна да бъде реалната морска столица на България

Гуцанов: Надявам се Варна да бъде реалната морска столица на България

В предходното управление на кабинета „Орешарски”, Варна от един неглижиран град, имаше възможност да бъде ухажван и само от програмата „Региони в растеж” бяха отделени над 54 млн. лв., за развитието на града. Това заяви на пресконференция кандидат-депутатът от листата на БСП в 3 МИР Борислав Гуцанов, предаде "Фокус".

Гуцанов добави, че средства са били отделени за ремонт на Спортната зала, както и за редица важни проекти в сферата на инфраструктурата, здравеопазването и образованието. Борислав Гуцанов заяви, че е силно обезпокоен от информациите, че има възможност да бъде спрян конкурсът за изпълнител за проектиране на пристанището. Според него, това е недопустимо и ако БСП спечели изборите могат да бъдат заделени 90 млн. лв. за начало на строителството, което реално може да започне в средата на следващата година. Друг важен проект, който е бил размразен по време на управлението на кабинета „Орешарск” е засилването на работата по автомагистрала „Хемус”.

„Аз се надявам, че отново ще има наше управление, за да могат тези, а и много други важни за Варна и региона проекти да видят бял свят”, каза още Гуцанов.
По отношение на туризма кандидатът за народен от БСП заяви, че идеята за създаване на министерство или агенция на туризма отново е поставена на дневен ред.

„Това е изключително важно направление и не трябва да забравяме, че не малка част от приходите в бюджета идват именно от този сектор и най-вече от морския туризъм”, каза още Борислав Гуцанов. Той добави, че от особено значение за развитието на Варна е възобновяването на корабостроителния бранш.

„На последно място искам да се спра на кв. Аспарухово. В 14-те милиона лева са включени изграждането на двете укрепителни дъги. Казвам това, за да не останат хората с впечатлението, че става въпрос само за почистване”, разясни Гуцанов.

Според него, независимо, че това е ангажимент на общината, необходимо е и държавата да осигури помощ, за да могат хората да се успокоят и да знаят, че при подобни бедствия няма да се случи това, което се случи преди няколко месеца във Варна и Добрич. „Надявам се Варна да бъде реалната морска столица на България, с една силна икономика и по-добро бъдеще”, каза в заключение Борислав Гуцанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване