09/04/14 05:41
(http://www.klassa.bg/)

Кораби на НАТО навлизат в Черно море

 В Черно море до 7 септември влизат четири бойни кораба на НАТО: ескадреният миноносец на САЩ „Рос”, френската корвета „Командан Биро”, канадската фрегата „Торонто” и испанската фрегата „Алмиранте Хуан де Бурбон”. Това съобщи пред ИТАР-ТАСС военнодипломатически източник в Москва.

 

„Рос” и „Биро” са преминали през черноморските проливи вчера, а испанската и канадската фрегати се очаква да влязат в акваторията на Черно море на 6 септември.

 

Грузия ще получи пакет за сътрудничество с НАТО на срещата в Уелс, съобщи междувременно в Тбилиси грузинският министър за евроатлантическата интеграция Алекси Петриашвили. Пакетът предвижда създаване в страната на военноучебен център на НАТО и съвместни военни учения на нейна територия.

 

Швеция ще стане една от петте страни, които на срещата в Уелс ще получат нов статут в отношенията си с алианса, съобщи шведският в. „Свенска дагбладет”.

 

Заедно с Финландия, Австралия, Грузия и Йордания скандинавското кралство ще получи т.нар. златна карта и ще бъде смятано за „партньор номер едно”, което означава най-високо положение без фактическо членство в НАТО.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване