09/04/14 05:15
(http://radiomilena.com/)

Очаква се повишаване на водните нива

През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно и на много места с прекъсвания ще продължи да вали дъжд. По-значителни ще са валежите в северозападните, централните и югоизточните райони. Ще има и гръмотевици. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони, а по-късно през деня над Източна България.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна преди обяд. Главно по южното крайбрежие ще има валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат около 25-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но към края на деня ще има и 4 бала.

От днес до неделя в резултат на предвижданите интензивни валежи и очакваните значителни водни количества ще се повишат водните нива в цялата страна. На места са възможни внезапни наводнения, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Жълт код за обилни валежи е обявен в 13 области в страната за днес. Очакваните количества дъжд за денонощието са 20-30 л/кв.м.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Публикувана на 09/04/14 05:15 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GONaV-O3o-g/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване