09/04/14 05:35
(http://www.klassa.bg/)

Печатат тетрадки с Вазов и Ботев

 Тетрадки с Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов и други велики българи се появиха в книжарниците дни преди старта на новата учебна година. На кориците са изобразени още Паисий Хилендарски и цар Симеон. Тетрадките са разработени от българско издателство съвместно с младежите от “Българска история”. Ини­циативата е съпротива на добилите популярност през изминалите години тетрадки с неморални визуални послания на кориците. Идеята на издателите е да засилят чувството на родолюбие сред учениците чрез стимулиране на любознателността им към великите личности в историята ни и техния принос.

 

“Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си”, е цитатът на гърба на тетрадката с лика на Васил Левски. На всяка от тетрадките представянето на личностите е допълнено чрез известна тяхна фраза, превърнала се в символ на делото им.

 

Цената на една тетрадка от 40 листа е 1,2 лв. и тя може да се поръча онлайн от сайта на издателството. Те са отпечатани на офсетова хартия във формат А5, с меки корици, широки редове. Тет­радките от 80 листа пък струват 2,2 лв. Освен тетрадки издателството предлага и тефтери с портрети на великите българи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване