09/04/14 04:56
(http://www.klassa.bg/)

Представяне на електронен регистър на заинтересованите групи и инструменти за популяризиране на политиките на МРР

 На 4 септември 2014г. /четвъртък/ от 11.00 ч. представители на Министерството на регионалното развитие ще представят разработения  електронен регистър на заинтересованите групи и инструменти за промотиране на политиките на МРР, свързани с информационната стратегия за регионално, общинско и градско управление.
            Събитието ще се състои в сградата на EAST PARK TRADE CENTER , с адрес:  София, бул. „Никола Вапцаров“ 53 А. 

            Електронният регистър осигурява достъп и активно участие на различни групи, имащи отношение към сферите на регионалното развитие, електронното управление, архитектурата и градоустройството, инфраструктурата, устройствени планове, инфраструктурни проекти и геозащита, ВиК сектор, обновяване на жилища, образование, здравеопазване, административни услуги, младежки дейности, спорт и туризъм. 

            Регистърът подпомага разработената от Министерството на регионалното развитие  Секторна информационна стратегия за регионално, общинско и градско управление. 

            Стратегията и електронният регистър са по проект „Усъвършенстване на управлението на националната политика за развитие на електронното управление чрез разработване на Секторна информационна стратегия за регионално, общинско и градско управление и въвеждане на механизми за консултация и координация на МРР и останалите, въвлечени в процеса страни, за постигане на синергия на проектите на национално, регионално и местно ниво“. 

             Бенефициент по проекта е Министерството на регионалното развитие.

Средствата за изпълнението му - 477 799 лв. са осигурени по Оперативна програма „Административен капацитет“.

Секторната информационна стратегия е в подкрепа на приетата Стратегия за развитие на електронното управление в България за периода 2014 – 2020г.     

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване