09/04/14 05:24
(http://www.klassa.bg/)

Пуснаха ремонтираното „Цариградско шосе”

 Движението по едно от най-натоварените трасета в столицата – бул. “Цариградско шосе”, беше пуснато днес с цели 11 дни по-рано от предвидения срок.

 

“Ще продължи да се работи единствено на пешеходния подлез на Окръжна болница, където се предвижда и монтиране на асансьори, но това няма да пречи на движението на автомобилите”, обясни вчера столичният градоначалник Йорданка Фандъкова. Според нея ще останат още някои неща за довършване, но те няма да пречат на движението.

 

Обновяването на основната пътна артерия на града започна през април. През това време майсторите направиха основна реконструкция на мостовете при 4-ти км и при разклона за летището, два пешеходни подлеза и един автомобилен при “Бриколаж”. Гаранцията на положената след ремонта хидроизолация е 10 години.

 

“Обновената настилка е около 2,3 км и сами виждате колко добре се е получило. Сега обаче малко ни притесняват кръпките в участъка от 4-ти километър до “Алея Яворов”. Затова този участък ще бъде ремонтиран през следващата година”, обясни Фандъкова.

 

За първия учебен ден трябва да приключи и цялостният ремонт на други основи булеварди - “Никола Мушанов”, “Овча купел”, “Тодор Каблешков”, както и ул. “Г.С. Раковски”.

 

“При бул. “Ботевградско шосе” има известно забавяне заради дъждовете и той ще е готов в средата на октомври”, каза още Фандъкова. С две седмици повече ще продължи и изграждането на естакадата на Лъвов мост. Там майсторите се забавиха с две седмици заради археологическите находки, които бяха открити по време на изкопните работи. Според плановете на общината мъките за шофьорите по ключовото кръстовище трябва да приключат в средата на ноември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване