09/05/14 11:31
(http://pik.bg)

100 жилища и дворове бяха наводнени от пороите в Севлиево

100 жилища и дворове бяха наводнени от пороите в Севлиево

100 жилищни сгради, стопански постройки и дворове са засегнати от поройните дъждове в община Севлиево. Това съобщиха от РС ''Пожарна безопасност и защита на населението'' - град Габрово.

Снощи към 21.30 часа е получено съобщение за наводнени къщи в село Горна Росица, община Севлиево. След излизането на водите от местно дере, е залята част от населеното място, засегнати са общо около 100 жилищни сгради, стопански постройки и дворове. Екипи на пожарната са евакуирали и спасили 10 човека от 4 жилищни постройки и от заведение за обществено хранене. Сформиран е щаб от ръководството на РДПБЗН, органите на полицията и местната изпълнителна власт. Проведено е оповестяване за опасностите от възникналата ситуация. Няма загинали, пострадали или бедстващи хора. Обстановката в населеното място е нормализирана, спасителните екипи продължават работа по отводняване и разчистване на засегнатите имоти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване