09/05/14 05:22
(http://www.klassa.bg/)

7 наши компании в топ 500 на Централна и Източна Европа

 Седем български компании попадат в класацията на Deloitte за най-големите дружества в Централна и Източна Европа. Изданието за 2014 година подрежда 500-те най-големи компании от 18 страни в региона. Най-предна позиция от българските дружества заема Лукойл Нефтохим – с приходи в размер на 3,862 млрд. евро за 2013 година компанията е на 30-о място. Химимпорт е втората българска компания в класацията - тя заема 41-ва позиция с 3,098 млрд. евро приходи за миналата година. Аурубис също попада сред топ 100 в класацията (на 65-о място) с приходи в размер на 2,272 млрд. евро, съобщи investor.bg.

 

Първите четири места в общата класация остават непроменени. Както и миналата година, начело е полската компания PKN Orlen въпреки отбелязан спад на приходите в евро с 5,8% до 27 млрд. евро, следвана от унгарската MOL и чешката Skoda Auto.

 

Четвърта е украинската Metinvest. Друга украинска компания – енергийната DTEK, напредва от седма до пета позиция.

 

Нивото на приходите на най-големите компании в региона остава относително стабилно.

 

Общите приходи на всички компании в класацията се понижават с 0,4% до 712 млрд. евро след ръста от 3,8% миналата година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване