09/05/14 05:35
(http://www.klassa.bg/)

80 000 българи учат висше зад граница

 80 000 български студенти учат висше зад граница. Това обяви един от организаторите на форум “Кариера в България” Нуша Спирова, цитирана от “Дарик”. Според официалната статистика има около 30 000 български студенти в чужбина. Спирова обаче потвърди, че която и от цифрите да е по-точна, те са достатъчно красноречиви за тенденцията много българи избират да завършат своето образование в чужбина. Тя сподели, че форумът дава възможност на младите ни сънародници, които се завръщат в страната, да се срещат с работодатели и по-лесно да намерят работа. В проявата през изминалите 6 години са участвали над 6000 кандидати. Оказва се, че много от младите хора, завръщащи се у нас с образование и опит в чужбина, започват собствен бизнес.

 

През тази година сред участниците има около 20% български компании. Останалата част са смесени или международни компании, утвърдили се в световен мащаб, които оперират у нас от години. Превес има секторът на услугите, следван от производствения сектор. Сред участниците има и мобилни оператори. Следват банковият, финансов сектор, консултантският сектор, управлението на европейски проекти, правно консултиране и други.

 

Форумът ще се проведе на 10 септември, а регистрацията тече онлайн.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване