09/05/14 05:17
(http://www.klassa.bg/)

Ангела направи за смях световните шампиони

 Аржентина удари звучен шамар на световния шампион Германия, като спечели с 4:2 приятелския мач, игран пред 51 хиляди зрители в Дюселдорф. Финалистите от Мондиал 2014 играха за първи път след мача за титлата в Рио де Жанейро, 50 дни след като немците вдигнаха купата за 4-ти път в историята си.

 

„Гаучосите” взеха частичен реванш за загубата с 0:1 на „Маракана” благодарение най-вече на Анхел ди Мария. Новото попълнение на „Манчестър Юнайтед” показа блестяща форма, като подаде за три гола и отбеляза сам четвъртия.

 

Гостите поведоха с 4:0

 

50-ата минута на мача, с което вгорчиха празненствата на германците в първия им двубой след световните финали. В отсъствието на контузения Лионел Меси Ди Мария се изяви като същински лидер на тима. Ангела на Аржентина подаде на Серхио Агуеро за първия гол, паднал в 21-вата минута, а след това асистира за страхотното воле на Ерик Ламела в 40-ата минута и за точния удар с глава на Федерико Фернандес 3 минути след почивката. Самият Ди Мария се разписа две минути по-късно, като прехвърли резервния вратар на немците Роман Вайденфелер.

 

Германия все пак се спаси от унижение, на каквото подложи Бразилия в полуфинала, като върна две попадения. Андре Шюрле намали две минути след попадението на Ди Мария, а авторът на шампионския гол на Мондиал 2014 Марио Гьотце вкара и сега, само че в края на срещата, когато нямаше особено значение.

 

Блестящото представяне на Ди Мария очаквано предизвика реакции в европейската преса. Водещи медии като френският L`Equipe и испанската Marca си задават в един глас въпроса: „Ами ако Ди Мария бе играл на финала?“ Както е известно, крилото пропусна последните два мача на „гаучосите” на Мондиала заради контузия.

 

Селекционерът на Германия пък обяви, че

 

ще направи няколко промени в състава

 

за първия мач от евроквалификациите срещу Шотландия. Причина са многобройните контузии, последната от които е на Юлиан Дракслер (болки в бедрен мускул и отпадна от групата). Йоахим Льов обяви, че Матс Хумелс няма да бъде готов за неделния мач в Дортмунд, но Жером Боатенг ще бъде на негово разположение. „Трябва да премисля нещата по-задълбочено и да направя няколко промени в състава”, каза Льов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване