09/05/14 12:40
(http://pik.bg)

Д-р Манол Нейков е новият шеф на столичния зоопарк

Д-р Манол Нейков е новият шеф на столичния зоопарк

Шефът на общинското предприятие “Екоравновесие” д-р Манол Нейков поема ръководството на столичния зоопарк, съобщи БНТ.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е командировала д-р Нейков, който ще е със статут на директор на зоологическата градина. Досегашният шеф д-р Иван Иванов остава на работа в зоопарка, но като ветеринарен лекар.

С женския бизон, който почина вчера, умрелите животни за последните 2 седмици стават 10. Така зоопаркът остава само с едно малко бизонче, което се родило тази пролет.

Отравяне е най-вероятната причина за смъртта на животните в столичния зоопарк, заяви пред БНТ новият директор д-р Манол Нейков. Най-точната причина ще стане ясна след като излязат всички резултати от лабораторните проби. Изпратени са части от различни органи на всички бизони - до десетина дни ще са готови, увери Нейков.

На въпрос дали е възможно умишлено отравяне, новият шеф на столичния зоопарк заяви, че и това се разглежда. "Никоя версия не може да се изключи, но ако резултатите покажат вещества, които не се съдържат във фуражите и в храните, значи те са допълнително дадени", каза Нейков. 

В момента в столичния зоопарк няма други болни животни. Профилактично дават антибиотици и витамини на малкото бизонче, което се появи на бял свят в тази зоологическа градина. 

Ротацията на Манол Нейков с Иван Иванов била по настояване на досегашния шеф на зоологическата градина. Иванов е заявил, че се чувства уморен, остават му два месеца до пенсия. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване