09/05/14 10:13
(http://pik.bg)

И куче на Интерпол души за изчезналия германец Ларс

И куче на Интерпол души за изчезналия германец Ларс

Куче на Интерпол и германски детектив са тръгнали отскоро по петите на изчезналия у нас германец Ларс Митанк, пише BNews.

До момента е известно, че чужденецът е пристигнал в България на 30 юни заедно с група туристи. Настанен в хотел Вива в курорта Златни пясъци и както много други е участвал в т. нар. алкохолни турове из заведенията в комплекса.

Твърди се, че 28-годишният мъж е имал леко спречкване с родни ултраси в заведение за бързо хранене в „Златни пясъци".  При сбиването е било спукано тъпанчето на едното му ухо. Именно това е и причината да не му позволят да отлети обратно за родината си.

Така, от 8 юли никой не е виждал и чувал младия мъж, родом от Хамбург. Той е забелязан за последно на летището във Варна.

Веднага след като беше подаден сигнал от семейството на Ларс, родната полиция започна издирването му.

По петите му са и ченгетата от Германия и още няколко европейски страни, както и частна детективска агенция, наета от майката на изчезналия - в началото българска, която впоследствие е заменена с фирма от Германия.

Междувременно, както стана традиция, веднага беше създадена и Фейсбук-страницана която всеки може да публикува информация по случая.

Организирана беше и широкомащабна акция, в рамките на която бяха раздадени раздавани листовки със снимката на мъжа, дори и в циганските квартали в района.

Много млади роми също са се включили в раздаването на листовките.

Материали се дават и на шофьорите на камиони, които да ги разпространяват. Направена е връзка с посолствата на всички съседни държави, уведомени са и българските гранични власти.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване