09/05/14 15:34
(http://pik.bg)

Лили Павлова: Правителството на Орешарски не е спазило условията за проекта за интермодалния терминал

Лили Павлова: Правителството на Орешарски не е спазило условията за проекта за интермодалния терминал

„Предходното правителство, с мандатоносител БСП и подкрепяно от ДПС и „Атака” не е спазило условието до средата на септември, вследствие на проведена обществена поръчка, да сключи договор с изпълнител по проекта за изграждане на съоръжението.” Това гласи позиция на водача на варненската листа за народни представители от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя категорично се противопостави на внушенията, че от ГЕРБ са замразили проекта, тъй като в момента управлява служебно правителство, назначено от президента на Република България.
Проектът се финансира по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", по която ще бъдат прекратени всички проекти, чийто договори до средата на септември не са подписани.

влова припомни, че тази година с постановление на Министерския съвет са били предоставени 15 млн. лв. за проектиране на интермодален терминал. Според нея, предходното правителство е дало нормативна възможност да бъдат пренасочвани средства точно по такива проекти. „Предвид това, че БСП отказа да подкрепи актуализацията на бюджета, внесена в последните дни от собственото им правителство, спряното финансиране на проекта за изграждане на интермодален терминал представлява мярка за икономия на средства в държавния бюджет”, заключи Павлова.

„Като народен представител от Варна още през ноември миналата година отправих писмен въпрос, касаещ финансирането на проекта, до министъра на транспорта Данаил Папазов”, коментира Лиляна Павлова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване