09/05/14 05:38
(http://www.klassa.bg/)

Миков: Орешарски застана зад банковата ваканция

 Пламен Орешарски застана зад идеята за банкова ваканция, лансирана на консултациите при президента.

Това казва в интервю пред утрешния в. "Преса" лидерът на БСП Михаил Миков.

"В последните месеци политиката на ръководеното от Орешарски правителство значително се отклоняваше от това, заради което бяхме поели управленски отговорности и коалиционни компромиси. Предложението за актуализацията на бюджета не само не отговаряше на действителното състояние на държавните финанси, но открито обслужваше тези, които искат да нарисуват един голям провал на правителството, ръководено от самия Орешарски", казва Миков. Той подчертава, че Орешарски подписва законопроекта противно на собствената си преценка, че актуализация всъщност не се налага. "Можеше да попита преди това и да даде по-сериозни аргументи. Има и други неща, но не бива да се връщаме назад. Разминахме се и в позициите за банковата ваканция. Ние категорично смятахме, че тези мерки не са необходими и ще парализират българската икономика. Добре е, че макар и изолирана в усилията си спрямо другите партии, президента и БНБ, БСП все пак успя да защити в този труден спор своята позиция, която се оказа правилна и за цялата държава. Има и други неща, но не бива да се връщаме назад, коментира Миков.

На въпрос как приема преминаването на бившия финансов министър Петър Чобанов в ДПС Миков подчертава, че няма високо мнение за ренегатството. "Но г-н Чобанов, както и всеки гражданин, има право на свободен избор. При всички случаи обаче това поведение до голяма степен обяснява поведението на финансовия министър в последните месеци на правителството на Пламен Орешарски. В крайна сметка затова са изборите и аз вярвам, че гражданите ще направят правилна преценка за всички онези, които номадстват в политиката, които на всеки избори се явяват от различна партия и застават зад разноидейна платформа", казва Миков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване