09/05/14 13:51
(http://pik.bg)

Проговориха топполицаите, натопени от колега заради жена

Проговориха топполицаите, натопени от колега заради жена

Бившият шеф на БОП-Пазарджик, Георги Грозданов и неговият заместник Виктор Кожухаров, които са получавали всички възможни награди за работата си в службата, накрая попадат зад решетките по обвинения, за които свидетелстват задържани от тях. Оказва се, че любовница на полицай, който свидетелства срещу тях, е причината за цялата тази сага, в която са разпитани над 100 свидетели, използвани са специални разузнавателни средства и двамата са отстранени от длъжност, пише "168 часа" .

"През 2009 г. един полицай от КАТ - Атанас Шиников, прави среща в кабинета на служба "Вътрешна сигурност" - разказва Георги Грозданов. - Тогава той казва, че бил довел своя позната при мен, която искала да даде показания срещу сирийския гражданин Талеб Сабуни. Имала информация, че той извършва трафик на наркотици, крадени коли и ред други тежки престъпления и искала да свидетелства. Известно време, след като била доведена при мен, срещнала Шиников и му казала:

"Ти си голям глупак, как можа да ме пратиш при него. Това му даде основание да вземе 500 000 лв. от Сабуни, за да му направи чадър". Истината обаче е малко по-различна. В действителност Шиников доведе при мен въпросната жена - Венелина Цветанова. Разпитвахме я аз и един колега. Нейните показания обаче бяха, че Сабуни я бил изнудвал. Двамата имали любовни отношения, той регистрирал фирма на нейно име и впоследствие се възползвал. В същото време се оказва, че тя е любовница и на Атанас Шиников и му се оплаква.

На него какво е разказвала няма от къде да знам. Показанията й при мен обаче се пазят, тя ги е писала собственоръчно. Още в същия ден извикахме районния прокурор, защото изнудване без СРС-та няма как да се докаже. Тя се съгласи да бъдат използвани такива средства, но в последствие си оттегли показанията - явно двамата със Сабуни са се сдобрили. Без тях нямаше как да продължим работата по този случай.

Мина известно време и двама бизнесмени дойдоха и също пуснаха жалба срещу Сабуни и в крайна сметка бяха събрани достатъчно доказателства и той лежа 7 месеца в ареста. Сключи споразумение с прокуратурата за условна присъда, но в един момент каза, че не е разбрал какво подписва, защото не знаел добре български".

Показанията на Атанас Шиников, които дава пред "Вътрешна сигурност", стават основание за изготвяне на справка до Върховната касационна прокуратура. В нея присъстват 3 пункта, но нито един от тях не отговаря на истината Именно те обаче довеждат до ареста на директора и неговия заместник в БОП-Пазарджик. "Подадохме жалба срещу него по повод на сведенията, които е дал. До началото на всичко това го знаех само по име", разказва Виктор Кожухаров - бивш заместник-директор на БОП-Пазарджик.

Тогава Шиников е отстранен от длъжността си, но впоследствие отново е върнат в системата на МВР. От пресцентъра на вътрешното министерство обаче отказаха на в. "168 часа" разговор с него във връзка с този случай, тъй като е бил свидетел по делото."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване