09/05/14 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Четирима от „Лудогорец” извън Шампионската лига

 „Лудогорец” официално картотекира футболистите за груповата фаза на Шампионската лига. По изисквания на УЕФА българският шампион има право да картотекира само 21 футболисти. Разградчани разполагат с 28, така че 7 са аут. Първите трима бяха ясни още в началото: един от вратарите - Георги Аргилашки, както и привлечените през лятото юношески национали Александър Василев и Преслав Петров. Четирима чужденци също са аут - Теро Мантула, Гийерме Шоко, Витиня и Себастиан Ернандес. Очакваше се от състава да отпадне един от тримата нападатели - Кишада, който обаче остава в групата. Ето и състава на шампионите за битките с „Реал”, „Ливърпул” и „Базел”: вратари - Владислав Стоянов и Иван Чворович, защитници - Козмин Моци, Георги Терзиев, Александър Александров, Александър Барт, Жуниор Кайсара, Йордан Минев, Браян Ангуло, халфове - Светослав Дяков, Христо Златински, Фабио Ешпиньо, Абел Анисе, Върджил Мисиджан, Михаил Александров, Даниел Абало, Марселиньо, Вандерсон, нападатели - Роман Безяк, Юнес Хамза и Жуниор Кишада. От тук до края на борбата в груповата фаза „Лудогорец” не може да прави промени в картотекираните футболисти освен със специално разрешение на УЕФА.

 

Героят на „Лудогорец” от мача със „Стяуа” Козмин Моци е останал шокиран, когато е проверил сметката си тези дни, пише румънското издание Prosport.ro. Защитникът е на лагер с националния отбор на Румъния и когато научил, че премиите за боя над букурещкия гранд са преведени, решил да провери постъпилата сума. Той останал смаян, когато видял, че сметката му е набъбнала с внушителните 350 000 евро. За сравнение

 

останалите му съотборници в „Лудогорец”

 

се обогатили с по 150 000

 

в европейската валута, пишат още румънските журналисти. Още веднага след мача босът Кирил Домусчиев обяви, че за героичните си изяви на вратата и спасените две дузпи в реванша Моци заслужава допълнителен бонус. Освен това новостроящата се трибуна на стадиона в Разград ще бъде наречена на негово име. Самият Моци обаче не очаквал да бъде възнаграден с 200 000 евро повече от съиграчите си. Очевидно изявите му като вратар и смелостта му при поемането на отговорността са направили разликата в оценката на заслугите на футболистите от страна на боса Домусчиев. Румънският бранител обаче останал скромен и заявил, че парите не го вълнуват толкова, колкото възможността да играе в групите на Шампионската лига, което за него е сбъдната мечта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване