09/06/14 07:06
(http://www.klassa.bg/)

10 страни ще борят джихадистите

 Съединените щати ще формират коалиция от 10 страни за борба със сунитската джихадистка групировка „Ислямска държава” в Ирак, заяви на срещата на върха на НАТО държавният секретар Джон Кери, цитиран от Ройтерс. Това са САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Полша, Дания, Турция, Австралия и Канада.
Кери призова всички тези съюзници да дадат по някакъв начин своя принос в борбата срещу „Ислямска държава”. Те обаче няма да изпращат войници в Ирак, това ще е „общата червена линия”, подчерта той.
Държавният секретар на САЩ призова до започването на годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк по-късно този месец да бъде изработен план за борба с джихадистите.
НАТО няма да участва в никакви бойни операции в Ирак и помощта за тази страна в борбата й срещу джихадистите ще се предоставя от отделни държави и партньори, заяви цитиран от Ройтерс представител на западно правителство, пожелал да запази анонимност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване