09/06/14 13:43
(http://pik.bg)

50 лодки са под вода в рибарското бургаско селище "Ченгене скеле"

50 лодки са под вода в рибарското бургаско селище "Ченгене скеле"

Най-тежка е ситуацията на територията на рибарското бургаско селище „Ченгене скеле”, съобщи пред журналисти в Бургас кметът Димитър Николов.

„Около 50 са лодките, които са потопени и една голяма част от тях са в невъзможно техническо състояние. Около 75 са къщите, които са в трагично състояние - целите са наводнени, покъщнината им е в морето. Една къща липсва. За щастие няма загинал човек. Около 4-5 по-нестабилни къщи са разбити.В момента в зоната на Ченгене скеле сме организирали доброволчески отряди. От общинската служба по озеленяване са там. Изрязват дървета и помагат на хората да си извадят лодките от морето”, каза Николов. Прави се втори въздушен оглед на зоната за да се прецизират щетите, тъй като докъпят от към сушата в посока рибарските канали е невъзможен. Кметът благодари на областния управител и на службите Пожарна безопасност за съдействието и реакцията. Веднага при поискване от страна на общината са осигурени два хеликоптера- военни хеликоптери от базата „Чайка” и от базата в Безмер. „Той е допълнително оборудван с термокамери, които са оборудвани да издирват хора и така беше намерено тялото на младото момиче”, каза Николов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване