09/06/14 12:45
(http://pik.bg)

Бедствено положение обяви и Димитровград

Бедствено положение обяви и Димитровград

Обявихме бедствено положение в Димитровград. Това каза за „Фокус” Иво Димов, кмет на Димитровград.

„Овладяно е положението за сега, но все още е критично. Смятам, че ще се справям. За сега няма жертви и бедстващи. Евакуирани са всички възможни места, където очакваме да има проблеми. Заради скъсалата се стена на язовира в село Странско има залети около 20 къщи. Хубавото е, че водата тръгна по коритото на самия дол, излезе покрай селото и заля всички ниви. В самото село няма опасност за бедстващи хора”, допълни той.


„В момента има други две критични точки на други два язовира. В момента има екипи там и се опитваме да изпуснем контролирано водата. Единият Язовир, на село Бряст, е свързан под него с още два и ако се скъса стената и двата язовира под него ще бъдат залети и ще има наистина сериозни проблеми. ДО момента не е спряло да вани, но вече е с по-умерени темпове. Вече над 130 литра са се излели за последните няколко часа”, обясни Иво Димов.

„Бяха евакуирани трима възрастни души, които бяха изкарани с лодка. Хората бяха неподвижни и отначало не искахме да вадим, за да видим каква ще е ситуацията. В момента, в който се скъса стената трябваше по-най-бързият начин да предприемем действия. И тримата са изведени на безопасно място”, обясни още той. По думите му все още е рано да се каже каква е причината да се скъса стената, но вероятно причината са големите количества дъжд. „До колкото знам преливникът е работил, няма проблеми свързани с него.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване