09/06/14 06:19
(http://www.klassa.bg/)

Впечатляващо икономичен и динамичен

 Новият Volkswagen Golf Sportsvan се предлага с три бензинови турбодвигателя с директно впръскване на горивото с мощност 110, 125 и 150 к.с., както и с два турбодизела със 110 и 150 к.с. Най-атрактивен и най-икономичен е моделът с новия дизелов мотор 1.6 TDI с мощност 110 к.с. в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия DSG. Турбодизеловият агрегат може да бъде както впечатляващо икономичен, така и оптимистично динамичен. Ускорението от 0 до 80 км/ч отнема 7,6 секунди, което е достатъчно за бърз старт на зеления светофар и кратки изпреварвания. При нормално шофиране в града средният разход на гориво е в пределите на 6,0 - 6,5 л/100 км. Но още щом излезете от трафика и се пуснете по широката магистрала със 120 км/ч на темпомат, разходът пада до 4,0-4,5 л/100 км. Благодарение на ниската консумация на гориво с един резервоар от 50 л Golf Sportsvan може да измине над 1000 км автономен пробег. Максималният въртящ момент от 250 Нм осигурява пъргав старт, бодро ускорение и спокойно движение в лявата лента на магистралата. Голяма заслуга за динамиката има 7-степенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител DSG, която бързо прехвърля предавките в синхрон с оборотите на мотора в зоната на най-високия въртящ момент. При необходимост от бързо ускорение рязко натиснете газта и трансмисията ще свали до три предавки, за да изстреля колата напред. Скоростите могат да се управляват и ръчно, има и спортен режим на превключване.

 

На пътя Golf Sportsvan се държи като типичен Golf – стабилно и предсказуемо. В завоите кормилното управление е директно и водачът придобива точна представа как завиват колелата във всеки момент. По гладкия асфалт автомобилът вози комфортно, люлее се по плавните неравности и омекотява грубите. Окачването е еластично и отработва по-голямата част от дефектите на пътя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване