09/06/14 06:24
(http://www.klassa.bg/)

Завърших курс за водолази, гмурках се

 След кратка, но активна лятна почивка Елен Колева се готви за новия театрален сезон. Ще я видим на сцената на Народния театър в „Чайки пият чай”  и в проекта „Нирвана” на Константин Илиев, с който обикаля  из страната. Предстои й нещо ново, което старателно пази в тайна, докато не се случи.  А на въпроса дали ще я видим в нов телевизионен формат, подобен на Dancing stars, възкликва: „ О, да. Това бих приела с огромно удоволствие. Стига да се случи”

 

- Елен, как поддържаш тялото и пластичните си умения след края на суперактивното натоварване в Dancing stars?

 

- След активните танци продължих да поддържам форма с аквааеробика. Открих за себе си водната аеробика. Аз безкрайно много обичам водата, обичам да  плувам. Дори съм се гмуркала. Преди 4 години завърших специален водолазен курс. Оттогава не съм се спускала под водата. Ама това не се забравя. Като карането на кола и като танците - уменията се съхраняват за цял живот. Е, ако не практикуваш, губиш форма, разбира се. Понеже обичам водата, плуването като спорт ми допада. Защото се отразява добре на само на фигурата, но действа добре и на психиката. Това е чудесен начин да се поддържаш във форма. Защото, както знаете, плуването удължава мускулите, докато примерно фитнесът ги съкращава и „набива”. Когато си във водата, правилно и равномерно се натоварват всички части части на тялото. Прекрасно е и за ставите. А когато към плуването добавиш и аквааеробиката – ползата е двойна. Хем „работи” оздравително, хем се грижи за поддържане и разкрасяване. Опитвам се да ходя 3 пъти седмично. Ако обаче нямам възможност и пътувам – гледам да е поне 2 пъти, като редувам плуване с аквааеробика. Заедно с това харесвам СПА процедурите и гледам след плуване да има как да направя парна баня или сауна. Защото топлите процедури помагат още повече за изчистване на токсините от тялото.

 

- Като спортуваш така интензивно, налага ли се да си налагаш ограничителен режим и да пазиш диета?

 

- След 30-ата година обмяната на веществата в организма се променя и се налага да сме по-внимателни. Някога съм си позволявала да ям доста повече неща. Сега не се лишавам, не искам да се подлагам на диети, защото стомахът ми страда. Стриктно следя какво ям. Избягвам тестено. Ям основно зеленчуци и месо. Избягвам сладко. Замествам го с плодове. Пия страшно много вода, чай. Не пия кафе, нито газирано. Никога не съм обичала нито кафе, нито сладко.

 

- Значи за теб не е проблем да се лишаваш от сладко?

 

- Така е. Обаче обичам много хляб и тестени изделия, а те трябва да се ограничават. И се налага да се въздържам. Повтарям си, че глутенът е вреден и така се стимулирам.  

 

- Какви козметични процедури предпочиташ и какъв крем използваш?

 

- О, козметиката е най-голямата ми слабост.  Ако имам възможност и средства, всичко ще давам за козметика. Нямам слабост към дрехи, чанти и бижута така, както към козметика. За мен е важно да влагам в себе си – било с поддържащи процедури или с козметика, която лично аз избирам. Това за мен е най-важното. Защото всичко около нас ни съсипва – въздух, стрес, храните .. всичко. Няма как да не разчиташ на външна помощ, за да се поддържаш във форма. Много обичам масажи, някой да се грижи за лицето ми, харесват ми много процедури.

 

- Кои са предпочитани от теб?  

 

- От всички методи за борба с целулита няма нищо по-добро от ръчния масаж. Пробвала съм много съвременни апарати – LPJ, кавитация, вакум ... Това, което един масаж от човек с добра енергия може да ти даде, няма как да го получиш от машината. Правя си една страхотна процедура за освежаване на лицето – кислородна терапия на Intraceutical. Твърдят, че Мадона я прави. Не знам за Мадона, ама на мен ми се отразява страхотно. След нея лицето е блестящо. Кожата светва, хидратира се. В нея са включени и много витамини. Правя си и хидратиращи маски, защото знам, че най-важното е кожата да е обилно „напоена” във всички слоеве с вода, за да е свежа, сочна и млада. Кремовете, които ползвам, са от медицинската козметика – Avene за почистване,Clarins, Shiseido, Nux ...  сигурно пропускам нещо, но това е основното.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване