09/06/14 07:21
(http://www.klassa.bg/)

НАП е установила 520 хил. лв. необяснени приходи на Бареков

 Националната агенция за приходите (НАП) е установила съществено разминаване във финансите на лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

Разходите на Бареков надхвърлят с 520 000 лв. официално получените от него доходи, съобщава в."Сега", като се позовава на източници, пожелали анонимност. В резултат на това бившият тв водещ дължи на хазната 35 000 лв. данъци и лихви по тях.

Ревизията на доходите на Бареков започна след сигнал на "Протестна мрежа" до прокуратурата, в който бяха споменати още бившият депутат от ДПС Делян Пеевски и собственикът на КТБ Цветан Василев.

По информация на "Сега" данъчните са установили, че бившият тв водещ изобщо не е подал данъчни декларации за 2007, 2009, 2010 и 2011 г., въпреки че е бил длъжен да го направи. Изследването на паричния поток на семейството пък е показало, че то е харчило повече, отколкото може да си позволи.

Според източници на "Сега" Бареков си е позволил разточителни разходи покрай пътувания в чужбина, за които не е успял да докаже доход, а по банковите му сметки са постъпвали суми, за които не е представен документ за произход на средствата. Физическите лица, които също са внасяли пари по банковите сметки на Бареков, не са представили съответните оправдателни документи.

За укриване на данъци в особено голям размер, междувременно платени по време на следствието, наказанието е лишаване от свобода до 3 години и глоба до хиляда лева. При присъди до 3 години НК предвижда замяна на наказанието с глоба, ако лицето не е осъждано за престъпление от общ характер.

Николай Бареков е заявил пред "Сега", че не е получавал нищо от НАП, но и да получи, ще обжалва. Той твърди още, че президентът Росен Плевнелиев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оказвали натиск върху шефа на НАП чрез посредничеството на финансовия министър Порожанов да "удари" партията му точно преди изборите. ​

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване