09/06/14 08:50
(http://pik.bg)

Националният военноисторически музей представя в изложба облика на София по време на Съединението

Националният военноисторически музей представя в изложба облика на София по време на Съединението

Националният военноисторически музей ще отбележи Деня на Съединението с най-новата си изложба „София – столица на съединена България“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

По повод празника музеят обявява и Ден на отворени врати за хронологичната и външната си експозиция (без колекционни зали).
Изложбата пресъздава атмосферата и живота в новата столица София във времето непосредствено след Съединението на България. Уникални фотоси разкриват духа на града от 80-те години на XIX в. Представени са емблематични сгради, символи на държавността, различните религиозни храмове, както и изгледи от столицата. Разказът на снимките и на експонатите от тогавашна София ще бъде обогатен и от спомените на съвременници на Съединението. Част от изложбата е документалният филм на Светослав Овчаров „Часът на нашето Съединение“.
Вратите на Националния военноисторически музей ще бъдат отворени от 10.00 до 18.00 часа, а експозицията продължава до 5 октомври 2014 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване